Presentació del llibre d’Albert Manent i Jaume Sabaté

20170615-portada-llibrePresentació del llibre Els noms populars de núvols, boires i vents del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, d’Albert Manent i Jaume Sabaté i Alentorn (Edicions La Mussara, 2016).

Dia: dijous 15 de juny del 2017 a les 19.30 hores

Lloc: Centre de Lectura de Reus (C. Major, 15)

Ponents: Josep Murgades, catedràtic de llengua i literatura catalanes de la Universitat de Barcelona; Maria Eugènia Perea, Dra. en Traducció i Ciències del llenguatge per la Universitat Pompeu Fabra i directora de la revista Lo Floc del CERAP; Jordi Manent, filòleg i fill d’Albert Manent.

Importància del llibre: el llibre que es presenta es tracta d’una tercera edició, revisada i ampliada, d’un clàssic de la dialectologia catalana de la meteorologia popular, publicat per primer cop el 1994. És un dels llibres pòstums que deixà l’escriptor Albert Manent i que comptà  amb la col·laboració de Jaume Sabaté i Alentorn, historiador del Priorat recentment desaparegut.

Els noms populars de núvols, boires i vents conformen el que anomenem meteorologia popular, complementària a la científica, i s’arreplega a partir d’enquestes a pagesos, pastors i pescadors que «miren el cel». De fet, el llibre comprèn les enquestes, poble per poble, de cinc comarques de la demarcació de Tarragona. Més del 80% de les paraules recollides no surten al Diccionari català-valencià-balear. Aquest volum inclou els vents del Camp de Tarragona, fins ara inèdits.

Edicions La Mussara publica el primer volum de la col·lecció “Meteorologia popular”, la qual té intenció d’anar editant altres comarques de les terres de parla catalanovalenciana. El segon volum, en preparació, contindrà Els noms populars de núvols, boires i vents de les Terres de l’Ebre.

Últimes notícies

Mini cineclub: Grans Musicals Inoblidables. Projecció de Les parapluies de Cherbourg
21/11/2017

Dimecres 22 de novembre, a la sala Emili Argilaga, projecció de la pel·lícula Les parapluies de Cherbourg (Els paraigües de Cherbourg), dins el cicle Grans Musicals Inoblidables, que organitza la …llegir més

Taller de musicoteràpia amb enfocament sistèmic
20/11/2017

La Secció de Ciències de l’Educació organitza el Taller de musicoteràpia amb enfocament sistèmic «Dóna veu al teu cor», que es desenvoluparà el dissabte 25 de novembre, de les 17.00 …llegir més

Els Amics de les Roses de Sant Feliu guardonen el Centre de Lectura
13/11/2017

Divendres passat, 10 de novembre, l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat va premiar el Centre de Lectura per la celebració del 70è aniversari del Concurs Exposició …llegir més