10/11/2017 - 22a Setmana de la Ciència

Dilluns 13 de novembre, a les 19.30 h, a la Sala Emili Argilaga, taller «Humans i pedres: les eines a la prehistòria», a càrrec de Miquel Guardiola, investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Ho organitza: Campus Extens de la URV a Reus

Com eren les eines que fabricaven els nostres avantpassats? Materials com fusta, sílex o quars servien per construir destrals, puntes de sageta, ganivets… A més, fregant dues fustes eren capaços d’obtenir foc. En aquest taller-demostració retrocedireu fins a la prehistòria, un període històric que tant ens ajuda a entendre com som avui en dia els humans, i coneixereu quin és el mètode científic que utilitzen els prehistoriadors per estudiar-la.

La Setmana de la Ciència és l’esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l’àmbit europeu. Durant uns dies, un gran nombre d’entitats i institucions d’arreu organitzen activitats amb l’objectiu de fomentar l’interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d’ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera. Aquest 2017, la Setmana de la Ciència, que coincideix amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, té lloc del 10 al 19 de novembre.

miquel-taller-eines-p

Dimarts 14 de novembre, a les 10.00 h al Teatre Bartrina, 5a edició de Ciència al Teatre, organitzada per la URV

Ciència al Teatre és un espectacle que inclou la final del cinquè concurs «Vols saber què investigo?», que està adreçat als doctorands matriculats a la URV amb l’objectiu de donar a conèixer, a través del format del monòleg, el projecte de recerca o l’àmbit del coneixement en el qual treballen; i els monòlegs dels divertidíssims Big Van, científics sobre rodes.

FOTO BIG VAN

Últimes notícies

Taller de veu per a actors i actrius
17/01/2018

Dissabte 20 de gener, a les 10.00 h, a la sala Hortensi Güell, taller pràctic per a actors i actrius que es volen apropar al recitat poètic, tot alliberant i …llegir més

Projecció del documental «Eslovènia, on el somni de la independència ja és una realitat»
16/01/2018

Dijous 16 de gener, a les 19.30 h, a la sala Rosa Magrané, projecció del documental Eslovènia, on el somni de la independència ja és una realitat, a càrrec d’Andreu …llegir més

Presentació del llibre «El Priorat: llicorella i poesia»
16/01/2018

Dijous 18 de de gener, a les 19.30 h, a la sala Emili Argilaga, presentació d’El Priorat: llicorella i poesia, d’Elisa Riera i Miquel Sánchez. Llibre de poesia i fotografia …llegir més