Si no visualitzeu correctament el contingut, feu clic aquí

Imatge de capçalera: comunicat general

DILLUNS 28 DE NOVEMBRE DE 2022

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Presentació de la novel·la El silenci dels altres, de Pere Francesch Rom. Un periodista, a prop de la quarantena, es troba en plena crisi individual i existencial després de deixar-ho amb la seva parella. La pèrdua l’empeny a emprendre un viatge a Cercs, l’últim poble on van veure amb vida el seu besavi Ramon Rom Castellví, que va fugir de Montbrió del Camp a principis del 1939 davant l’amenaça franquista. Vuitanta anys més tard, el periodista seguirà els passos del seu avantpassat per descobrir què li va passar i trencar un cercle de silencis.

DIMARTS 29 DE NOVEMBRE DE 2022

Imatge

17.30 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

«Viatjant amb en Santi Nogués»

Projecció de l’audiovisual Illes gregues: Santorini, una illa amb peus de foc.

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Cicle «100 anys mirant el cel»

Conferència «Excursionisme i meteorologia», a càrrec d’Andreu Ferré, expresident de la secció Excursionista del Centre de Lectura.

DIMECRES 30 DE NOVEMBRE DE 2022

Imatge

18.30 - Sala Emili Argilaga

Cineclub

«Sophia Loren, actriu»
Matrimonio all’italiana, de Vittorio de Sica. Itàlia, 1964. 95 min. Entrada lliure.

DIJOUS 1 DE DESEMBRE DE 2022

Imatge

19.00 h - Sala Emili Argilaga / Sala virtual / Sala Fortuny

Cicle «100 anys mirant el cel»

Conferència «Observacions fenològiques a la Serra d’Almos», a càrrec dels observadors Josep Borrell Bargalló i Ismael Bentieb, observadors meteorològics.

I actuació de la Jove Companyia de Dansa del Centre de Lectura.

DIVENDRES 2 DE DESEMBRE DE 2022

Assistència a Alcoi al 44è Aplec Excursionistes dels Països Catalans. Fins al 6 de desembre. Informació: excursionista@centrelectura.cat

Imatge

19.00 h - Sala Emili Argilaga i sala virtual

«Any Gabriel Ferrater»

Projecció del documental Dol no hi ha més enllà ni desig entremig, de l’artista visual Esteve Subirah. Posterior col·loqui amb l’autor i Jordi Vernis.

Dol no hi ha més enllà ni desig entremig és una investigació sobre la fisicitat en forma de video-documental. La gestió de la biblioteca personal d’en Joan Ferraté a mans de la seva filla Amalia serveix per examinar la importància de la memòria feta volum, matèria. Els vincles emocionals del record, tan difícils de suportar com el llegat d’un pare absent, són substituïts pel pes dels objectes. Junt a la mirada de l’Esteve Subirah i el testimoni de l’Amalia, una sèrie de personatges ajuden a construir aquest assaig visual: Jordi Cornudella descriu els fets controvertits d’aquesta història, Toti Soler i Pascal Comelade hi aporten la música i Enric Casasses culmina el projecte amb el recitat d’uns versos imprescindibles per entendre la trajectòria vital de Joan Ferraté.

Imatge

21.00 h - Teatre Bartrina

Cineclub

Bergman Island, de Mia Hansen-Løve. França, 2021. 112 min. VOS. Venda anticipada d’entrades: dimecres i dijous, de 18.00 a 20.00. Socis: 3 euros / No socis: 6 euros.

Una parella de cineastes nord-americans es retira a l’illa de Fårö, on va viure el cineasta suec Ingmar Bergman, amb la intenció de trobar la inspiració per escriure les seves properes pel·lícules. Segons avança l’estiu i augmenta la fascinació pels misteriosos paisatges de l’illa, la frontera entre realitat i ficció no trigarà a desdibuixar-se.

EXPOSICIONS

  • Exposició «Cent anys mirant el cel». Fins al 17 de desembre.
  • Exposició «Molière, traduït per Bonaventura Vallespinosa». Fins al 31 de desembre.
  • Exposició del 56è Concurs Exposició de l’Aplec Fotogràfic Baix Camp. Fins al 14 de desembre.

RUTA «EL CENTRE DE LECTURA, UN ESPAI LITERARI»

L’Escola de Lletres del Centre de Lectura convoca una nova edició de la ruta «El Centre de Lectura, un espai literari», que tindrà lloc dissabte 17 de desembre, a les 12.00. L’acte és un recorregut pels espais de la nostra entitat que apareixen en les obres literàries de Joan Santamaria, Antoni Correig, Ricard Ballester, Plàcid Vidal, Jordi Agràs, Rosa Pagès, Maria Lluïsa Amorós, Pere Anguera, Albert Manent, Xavier Amorós, Antònia Abelló i Joan Puig i Ferreter. Inscripcions secretaria. Socis: 2 euros. No socis: 5 euros.

VISITES GUIADES A L’OBSERVATORI DEL CENTRE DE LECTURA I A L’EXPOSICIÓ «CENT ANYS MIRANT EL CEL»

Davant l’èxit de les visites guiades a l’observatori del Centre de Lectura i a l’exposició «Cent anys mirant el cel», a càrrec de Jordi Bruno, s’ha programat una segona sessió dissabte 3 de desembre, en els següents horaris: 10.30, 11.15 i 12.00. Inscripcions: secretaria del Centre de Lectura. 977 773 112 – secretaria@centrelectura.cat.

CANAL WHATSAPP

El Centre de Lectura té un nou canal d’informació de les seves activitats a través del WhatsApp. El servei només està disponible per als socis de l’entitat. Si hi esteu interessats, heu d’omplir el següent formulari i fer-lo arribar a secretaria@centrelectura.cat

CANAL YOUTUBE

Recordeu que al nostre canal Youtube trobareu les gravacions dels actes que organitzem al Centre de Lectura. Us recomanem que us en feu subscriptors. Últims continguts que hi podeu trobar: