Si no visualitzeu correctament el contingut, feu clic aquí

Imatge de capçalera: comunicat general

DILLUNS 22 DE MAIG DE 2023

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

«Llegim teatre. Un recorregut pel teatre universal»

L’avar de Molière, a càrrec del Col·lectiu En Veu Alta. Presentació: Lluís Iñesta, alumne de l’Institut Gabriel Ferrater de Reus. Amb les veus de Jordi Pàmies, Montserrat Auqué, Dolors Esquerda, Francina Baldrís, Jordi Francesch, Jordi Balsells i Lluís Iñesta.

Imatge

19.00 - Cafè Teatre

«Pint of Science 23»

Conferències «Si puja la glucosa, mala pinta of science», a càrrec de Carlos Gómez Martínez (URV); «Un juego en formato APP para dejar de fumar», a càrrec de Cristina Rey Reñones (ICS); i «Per què ens agraden els olis d’oliva?», a càrrec d’Agustí Romero Aroca (IRTA). Ho organitza: Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona.

DIMARTS 23 DE MAIG DE 2023

Imatge

18.30 - Sala Emili Argilaga

Conferència «Introducció a l’òpera: veus femenines», a càrrec d’Albert Ferrer Flamarich, musicòleg. Activitat de la Fundació Òpera a Catalunya.

Imatge

19.00 - Cafè Teatre

«Pint of Science 23»

Conferències «Algú neix sent líder?», a càrrec de Gisela Redondo Sama (URV); i «Repeteix: viuràs més i millor», a càrrec d’Elisabet Vilella Cuadrada (IPM). Ho organitza: Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona.

DIMECRES 24 DE MAIG DE 2023

Imatge

18.30 - Sala Emili Argilaga

Cineclub

«Cinema espanyol en la postguerra»
Historias de la radio, de José Luis Sáenz de Heredia. Espanya, 1955. 96 min.

Imatge

19.00 - Cafè Teatre

«Pint of Science 23»

Conferències «Grandes historias de pequeñas islas», a càrrec de Claudia Speciale (IPHES-CERCA); i «Simplificant la complexitat», a càrrec d’Àlex Arenas (URV). Ho organitza: Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona.

DIJOUS 25 DE MAIG DE 2023

Imatge

18.30 - Sala Hortensi Güell

«El Liceu visita Reus»

Presentació de l’òpera Parsifal de Wagner, a càrrec de Pol Avinyó, musicòleg i crític d’òpera.

Imatge

19.30 - Sala Rosa Magrané

Projecció 17 comunitats, 16 cims, a càrrec d’Eugeni Casado.

DIVENDRES 26 DE MAIG DE 2023

Imatge

21.00 - Teatre Bartrina

Cineclub

West Side Story, d’Steven Spielberg. EUA, 2021. 156 min.

Venda anticipada d’entrades: dimecres i dijous, de 19.00 a 20.00. Socis: 3 euros / No socis: 6 euros.

DISSABTE 27 DE MAIG DE 2023

Imatge

11.00 - Sala Emili Argilaga

«CineXic, cinema per a infants»

Jacob, Mimi i els gossos del barri, d’Edmunds Jansons. 72 min. Recomanada a partir de 6 anys.

EXPOSICIONS

  • Vestíbul: «Natura a càmera lenta», de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura. Fins al 17 de juny.
  • Sala Fortuny: «Plou quan vol com jo pintar», d’Oriol Enguany. Fins al 17 de juny.

40è ANIVERSARI DE LA FEDERACIÓ D’ATENEUS DE CATALUNYA

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) es complau a convidar-vos a l’acte de celebració del 40è aniversari de la seva fundació, que es durà a terme el 3 de juny de 2023, a les 10.30, al Centre de Lectura de Reus. La celebració s’inscriu en el marc del Dia de l’Associacionisme Cultural.

Durant l’acte es retrà homenatge a les persones i les entitats que han conformat la FAC al llarg de la seva història. L’acte inclourà una conversa amb el president i els expresidents de la FAC, un petit homenatge a les entitats fundadores, la presentació del treball guanyador del 1r Premi Tribuna Atenea sobre llengua i associacionisme, l’anunci del premiat de la 2a edició i una petita peça teatral.

La FAC ha triat el Centre de Lectura per dur a terme l’acte ja que va ser a l’ateneu reusenc on es va fundar la federació fa 30 anys. Si hi voleu assistir, us heu d’inscriure AQUÍ.

DIA DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL: RUTA LITERÀRIA

Amb motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural, el Centre de Lectura organitza, el 5 de juny a les 18.00, la ruta guiada «El Centre de Lectura, un espai literari». L’acte és un recorregut pels espais del Centre de Lectura que apareixen en les obres literàries de Joan Santamaria, Antoni Correig, Ricard Ballester, Plàcid Vidal, Jordi Agràs, Rosa Pagès, Maria Lluïsa Amorós, Pere Anguera, Albert Manent, Xavier Amorós, Antònia Abelló i Joan Puig i Ferreter.

Les persones interessades a assistir-hi s’han d’apuntar a la secretaria de l’entitat. Socis: 2€ / No socis: 5€.

ESTIU DANSA’23

L’Escola de Dansa del Centre de Lectura promou el taller Estiu Dansa’23, que tindrà lloc del 3 al 14 de juliol i està adreçat a la canalla. Els interessats a participar-hi cal que contacteu directament amb l’escola o a l’adreça electrònica escoladansa@centrelectura.cat

Imatge

CONSULTA EN LÍNIA DE LES DADES DE L’ESTACIÓ METEOROLÒGICA DEL CLR

Ja podeu consultar les dades de l’estació meteorològica del Centre de Lectura accedint a la web: https://meteo.centrelectura.cat/. El registre de dades en línia va començar el dia 21 de novembre de 2022 i s’actualitza cada cinc minuts. Les dades generades són informatives, no tenen caràcter oficial i s'han de validar.

CANAL YOUTUBE

Recordeu que al nostre canal Youtube trobareu les gravacions dels actes que organitzem al Centre de Lectura. Us recomanem que us en feu subscriptors. Últims continguts que hi podeu trobar: