Si no visualitzeu correctament el contingut, feu clic aquí

Imatge de capçalera: comunicat general

DILLUNS 29 DE MAIG DE 2023

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Presentació del llibre Solo imágenes. La tarjeta postal como vehiculo de conocimiento urbano, de Jordi Sardà, a càrrec de Maria Rubert de Ventós, Josep M. Balañà, Elisabet Antequera, Josep M. Solé, Fina Masdéu i l’autor.

DIMARTS 30 DE MAIG DE 2023

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Conferència «L’aeronàutica i la societat actual», a càrrec d’Enrique Saavedra Orellana, enginyer aeronàutic. Activitat del Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació (CESDA).

Imatge

19.00 - Sala Ramon Amigó

Presentació del llibre de poemes El rastre nival d’Àngels Marzo, a càrrec de Carme Andrade i l’autora. Amb la col·laboració del col·lectiu Safareig Poètic.

DIMECRES 31 DE MAIG DE 2023

Imatge

18.30 - Sala Emili Argilaga

Cineclub

«Dirigides per Max Ophüls»
Madame de... França, 1953. 102 min.

DIJOUS 1 DE JUNY DE 2023

Vestíbul de la Biblioteca

Exposició bibliogràfica «Centenari de la Fundació Bernat Metge».

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Espectacle Amb afecte, Amorós. Recital de fi de curs del Taller de Lectura En Veu Alta.

Imatge

19.30 - Sala Rosa Magrané

Projecció Caminant per Capadòcia, a càrrec de Jordi Domingo i Maria Toldrà.

DISSABTE 3 DE JUNY DE 2023

Imatge

10.30 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Celebració dels 40 anys de la Federació d’Ateneus de Catalunya. Inscripcions per assistir a l’acte AQUÍ.

FESTIVAL DE FI DE CURS DE L'ESCOLA DE DANSA DEL CENTRE DE LECTURA

Imatge

El festival d'enguany ens explica una història d'uns joves de 2n de batxillerat que estudien teatre i dansa a les escoles artístiques de la nostra entitat. La història transcorre durant un curs acadèmic: amistat, amor, festes, diades i Reus, a través de diferents coreografies de tots els estils. I tot embolcallat en un treball de recerca, que realitza la protagonista, del 75è aniversari de l'escola de dansa.

Horari del festival:

  • Divendres 2 de juny a les 18:00 h
  • Dissabte 3 de juny a les 18:00 h
  • Diumenge 4 de juny a les 17:00 h

Venda d'entrades –una hora abans– a la taquilla del vestíbul del Centre de Lectura.

EXPOSICIONS

  • Vestíbul: «Natura a càmera lenta», de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura. Fins al 17 de juny.
  • Sala Fortuny: «Plou quan vol com jo pintar», d’Oriol Enguany. Fins al 17 de juny.
  • Vestíbul de la Biblioteca: «Centenari de la Fundació Bernat Metge». De l’1 de juny al 4 de setembre.

40è ANIVERSARI DE LA FEDERACIÓ D’ATENEUS DE CATALUNYA

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) es complau a convidar-vos a l’acte de celebració del 40è aniversari de la seva fundació, que es durà a terme el 3 de juny de 2023, a les 10.30, al Centre de Lectura de Reus. La celebració s’inscriu en el marc del Dia de l’Associacionisme Cultural.

Durant l’acte es retrà homenatge a les persones i les entitats que han conformat la FAC al llarg de la seva història. L’acte inclourà una conversa amb el president i els expresidents de la FAC, un petit homenatge a les entitats fundadores, la presentació del treball guanyador del 1r Premi Tribuna Atenea sobre llengua i associacionisme, l’anunci del premiat de la 2a edició i una petita peça teatral.

La FAC ha triat el Centre de Lectura per dur a terme l’acte ja que va ser a l’ateneu reusenc on es va fundar la federació fa 30 anys. Si hi voleu assistir, us heu d’inscriure AQUÍ.

DIA DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL: RUTA LITERÀRIA

Amb motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural, el Centre de Lectura organitza, el 5 de juny a les 18.00, la ruta guiada «El Centre de Lectura, un espai literari». L’acte és un recorregut pels espais del Centre de Lectura que apareixen en les obres literàries de Joan Santamaria, Antoni Correig, Ricard Ballester, Plàcid Vidal, Jordi Agràs, Rosa Pagès, Maria Lluïsa Amorós, Pere Anguera, Albert Manent, Xavier Amorós, Antònia Abelló i Joan Puig i Ferreter.

Les persones interessades a assistir-hi s’han d’apuntar a la secretaria de l’entitat. Socis: 2€ / No socis: 5€.

ESTIU DANSA’23

L’Escola de Dansa del Centre de Lectura promou el taller Estiu Dansa’23, que tindrà lloc del 3 al 14 de juliol i està adreçat a la canalla. Els interessats a participar-hi cal que contacteu directament amb l’escola o a l’adreça electrònica escoladansa@centrelectura.cat

Imatge

CONSULTA EN LÍNIA DE LES DADES DE L’ESTACIÓ METEOROLÒGICA DEL CLR

Ja podeu consultar les dades de l’estació meteorològica del Centre de Lectura accedint a la web: https://meteo.centrelectura.cat/. El registre de dades en línia va començar el dia 21 de novembre de 2022 i s’actualitza cada cinc minuts. Les dades generades són informatives, no tenen caràcter oficial i s'han de validar.

CANAL YOUTUBE

Recordeu que al nostre canal Youtube trobareu les gravacions dels actes que organitzem al Centre de Lectura. Us recomanem que us en feu subscriptors. Últims continguts que hi podeu trobar: