Si no visualitzeu correctament el contingut, feu clic aquí

Imatge de capçalera: comunicat general

DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga

Presentació de l’òpera Romeu i Julieta, de Charles Gounod, a càrrec d’Albert Ferrer Flamarich. Activitat de la Fundació Òpera Catalunya.

DIMARTS 19 DE SETEMBRE DE 2023

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Presentació del llibre Poesia completa 1952-1991 de Jaume Vidal Alcover, a càrrec dels escriptors Magí Sunyer i Joan Cavallé.

La publicació de Poesia completa 1952-1991 de Jaume Vidal Alcover (Manacor, 1923 - Barcelona, 1991) és un acte de justícia poètica. Calia tornar a posar al dia i a l’abast del lector la seva obra poètica en motiu del centenari del seu naixement. Gràcies a la feina realitzada per Joan Cavallé i els paratextos de Magí Sunyer i Odile Arqué, es presenten els llibres editats per l’autor, més alguns reculls i poemes inèdits i d’altres esparsos. Un volum per tornar a situar l’autor en l’òrbita dels autors més destacats de la segona meitat del segle XX.

DIMECRES 20 DE SETEMBRE DE 2023

Imatge

18.30 - Sala Emili Argilaga

Cineclub

«Els contes de les quatre estacions d’Éric Rhomer»
Conte d’été. França, 1996. VOS. 113 min.

DIJOUS 21 DE SETEMBRE DE 2023

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Cicle «Habitatge, un dret social»

Presentació de la cooperativa Llars Familiars HSJ, a càrrec de Daniel Pi. Cooperativa fundada el 2015 per facilitar el lloguer d'habitatges a famílies que es troben a la franja que no poden llogar per manca d’avals amb les premisses de sostenibilitat i preu just. Proposta guanyadora del Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal 2022.

Imatge

20.30 - Teatre Bartrina
(NOU HORARI DEL CINECLUB! ARA ELS DIJOUS)

Cineclub

Elvis, de Baz Luhrmann. Austràlia, 2022. 159 min.
Venda anticipada d’entrades: dimecres, de 19.00 a 21.00. Taquilla: dijous, de 19.30 a 20.30.
Socis: 3€ / No socis: 6€.

DIVENDRES 22 DE SETEMBRE DE 2023

Imatge

19.00 - Sala Hortensi Güell

Conferència «Contaminació i salut dels infants. La pacificació dels entorns escolars», a càrrec de Ferran Campillo i López, pediatre ambiental de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica (PEHSU) d’Olot.

Acte organitzat per Bicicamp i Bicibus, amb la col·laboració de la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus i el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona.

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Presentació del nou número de la Revista del Centre de Lectura, que inclou el monogràfic «Dones del Centre II».

EXPOSICIONS

  • Sala Fortuny: «Morató Aragonès: percepcions literàries-intuïcions visuals. 1940-1973». Fins al 30 de setembre.
  • Vestíbul: «Els rentadors», de Cesc Escoda, Manel González i Francesc Sabaté (Fotocat.cat). Fins al 13 d’octubre.
  • Vestíbul de la Biblioteca: mostra bibliogràfica «Morató Aragonès: percepcions literàries-intuïcions visuals. 1940-1973». Fins al 7 d’octubre.

EL CINECLUB ES TRASLLADA AL DIJOUS

La programació del Cineclub del Centre de Lectura inaugura dijous 21 de setembre, a les 20.30, la nova programació amb la projecció de la pel·lícula Elvis, de Baz Luhrmann. L’entitat ha decidit traslladar el Cineclub als dijous a causa de l’adaptació a la programació del Consorci del Teatre Bartrina, que ens els últims temps ha incrementat la seva activitat escènica els divendres. D’aquesta manera, amb el canvi, el Cineclub disposarà de més dies de programació. També l’horari és nou: 20.30.

CLUB DE LECTURA MANGA PER A MAJORS DE 10 ANYS

La biblioteca infantil del Centre de Lectura organitza un club de lectura manga per a majors de 10 anys, que tindrà lloc a partir del mes d’octubre. En cada una de les sessions els participants hauran de llegir el primer volum d’un manga del gènere que toqui comentar. El dia de la posada en comú, es comentaran els personatges, l’ambientació, el plantejament de la trama, els punts en comú, les característiques del gènere, etc.

Dades bàsiques de l’activitat:

  • Moderat per Marta Vidal
  • A partir de 10 anys (es pot negociar si són més petits però molt interessats en apuntar-se).
  • Socis del Centre de Lectura: gratuït /No socis: 5 euros per sessió
  • Per a més informació: mvidal@centrelectura.cat

CURS «GAUDIR DE L’EXPERIÈNCIA. ESTRATÈGIES PER ENTENDRE EL MÓN»: INSCRIPCIONS OBERTES

El Centre de Lectura de Reus posa en marxa el curs «Gaudir de l’experiència. Estratègies per entendre el món», un programa formatiu destinat a persones a partir de 55 anys amb inquietuds d’aprenentatge, pensament crític i ganes de compartir experiències.

El curs consta de dos seminaris:

«Com la ciència transforma el nostre món». En aquest seminari, els participants exploraran com la ciència i la tecnologia influeixen en diferents aspectes de les nostres vides diàries, des de la medicina fins a l’energia i el medi ambient.

Cada dimarts, de 10.00 a 12.00. Inici: 3 d’octubre.

Professora: Lydia Cabau, llicenciada en Química, Màster en Prevenció de Riscos Laborals i Màster en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV).

«Cultura a l’època de Netflix i Spotify. Canvis i perspectives». Es proposa un recorregut a través de temàtiques diverses relacionades amb la cultura i la societat actuals. Els participants descobriran alguns dels vincles entre la creació artística, les indústries culturals i l’economia global. Analitzaran tot tipus d’obres (musicals, pictòriques, cinematogràfiques, arquitectòniques…) per tal de trobar respostes a preguntes que es generen a la nostra complexa societat.

Cada dijous, de 10.00 a 12.00. Inici: 5 d’octubre.

Professor: Joan Arnau Pàmies, compositor, multiinstrumentista, intèrpret i productor musical. Llicenciat pel New England Conservatory of Music (Boston, Massachusetts) i doctor per la Northwestern University (Evanston, Illinois). La seva música ha estat interpretada per conjunts i solistes destacats a sales i festivals d’arreu del món.

INSCRIPCIONS: presencialment a la secretaria del Centre de Lectura o a través de la web:

https://www.centrelectura.cat/cdlweb/nou-curs-gaudir-de-lexperiencia-estrategies-per-entendre-el-mon/

CURS DE IOGA: INSCRIPCIONS OBERTES

L’Escola de Dansa del Centre de Lectura obre les inscripcions al curs de ioga per a adults, que impartirà Belen Prieto a partir del mes d’octubre. Les classes seran els dimarts de 9.15 a 10.15. Primera classe gratuïta. Més informació i inscripcions: secretaria del Centre de Lectura.

ENTRADES GRATUÏTES PER AL TEATRE BARTRINA

El gegant del Pi, un monòleg escrit i interpretat per Pau Vinyals, és l’espectacle del Teatre Bartrina de la temporada de tardor 2023 per al qual els socis del Centre de Lectura tenen entrades gratuïtes. Es representarà dissabte 16 de desembre, a les 20.00. Podeu passar a recollir les entrades a la taquilla del Bartrina fins a tres dies abans de l’espectacle. Per a la resta dels espectacles de la temporada, els socis teniu un 25% de descompte.

CANAL YOUTUBE

Recordeu que al nostre canal Youtube trobareu les gravacions dels actes que organitzem al Centre de Lectura. Us recomanem que us en feu subscriptors. Últims continguts que hi podeu trobar: