Si no visualitzeu correctament el contingut, feu clic aquí

Imatge de capçalera: comunicat general

DILLUNS 20 DE NOVEMBRE DE 2023

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga

20a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Projecció del documental Morir en comunitat. De la mort a la benedicció de les abadesses de Sant Pere de les Puel·les a la baixa edat mitjana. Direcció: Àmbit Cultural de les Benedictines (ACUB). Presentadora: Irene Brugués Massot, codirectora del film.

Aquest curtmetratge recrea els gestos i moviments de les principals escenes que es desencadenaven en el si de la comunitat monàstica en un moment tan important i delicat com era l’impàs de la mort de l’abadessa a la successió, passant per l’elecció i la presa de possessió.

DIMARTS 21 DE NOVEMBRE DE 2023

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga

«Viatjant amb en Santi Nogués»

Projecció de l’audiovisual Uzbekistan. La ruta de la seda: Fergana-Samarkanda.

DIMECRES 22 DE NOVEMBRE DE 2023

Imatge

18.30 - Sala Emili Argilaga

Cineclub

«Quan el cine es mira la televisió»
Buenas noches y buena suerte, de George Clooney. EUA, 2005. VOS. 90 min.

Imatge

19.00 - Sala Ramon Amigó

«Baix Camp: fets culturals»

Conferència «Dones impressores al Reus del segle XIX», a càrrec de Victòria Rodrigo, bibliotecària.

DIJOUS 23 DE NOVEMBRE DE 2023

Imatge

19.15 - Sala Rosa Magrané

Projecció Milos, Sifnos, Íos, a càrrec de Jordi Royo.

Imatge

20.30 - Teatre Bartrina

Cineclub

Joyland, de Saim Sadiq. Pakistan, 2022. VOS. 126 min.

DIVENDRES 24 DE NOVEMBRE DE 2023

Imatge

17.00 - Biblioteca infantil

X Viquimarató de la Llengua Catalana, activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Informació i inscripcions:

https://ca.wikipedia.org/

Imatge

19.00 - Sala Emili Argilaga i sala virtual

Presentació del llibre A Pompeu Fabra. L’epístola de Faraudo i 69 poemes més, a càrrec de Jordi Mir, August Bover i Joaquim Mallafrè. Lectura de textos: Joan Bové, Mercè Folch i Carme Simó. Amb la col·laboració de Fotocat.cat.

DISSABTE 25 DE NOVEMBRE DE 2023

Imatge

11.00 - Sala Emili Argilaga

«Cinexic: cinema per a infants»

Projecció de la pel·lícula Solan & Eri, missió a la Lluna, de Rasmus A. Sivertsen. Noruega, 2018. 80 min. Recomanada a partir de 5 anys. Entrades: infants gratuïts. Adults (a partir de 12 anys): 2 €.

EXPOSICIONS

  • Sala Fortuny: «Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona». Fins al 2 de desembre.
  • Vestíbul: «57è Concurs fotogràfic Aplec Baix Camp». Fins al 30 de desembre.

20a MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL DE CATALUNYA

El Centre de Lectura participa, una edició més, en la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que organitza la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat amb l’objectiu d’aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social. Les dues pel·lícules que es projectaran a l’entitat en aquesta edició són:

20 de novembre: Morir en comunitat. De la mort a la benedicció de les abadesses de Sant Pere de les Puel·les a la baixa edat mitjana. Presentarà l’acte Irene Brugués Massot, codirectora del curtmetratge.

27 de novembre: Sufisme BCN: espiritualitat, musica, ecologia, de Pedro Burruezo i Francesc Esteva. Presentarà l’acte Pedro Burruezo.

SOPAR D’HOMENATGE ALS SOCIS D’HONOR DEL CENTRE DE LECTURA I FILLS IL·LUSTRES DE REUS

El Centre de Lectura organitza un sopar d’homenatge a Ramon Gomis de Barbarà, Joaquim Mallafrè Galvaldà i Josep Murgades Barceló, socis d’honor de l’entitat i fills il·lustres de Reus. L’acte tindrà lloc dimecres 29 de novembre, a les 21.00, a la sala Fortuny. Inscripcions i pagament a secretaria fins al dia 22 de novembre. Places limitades.

X VIQUIMARATÓ DE LA LLENGUA CATALANA AL CENTRE DE LECTURA

El Centre de Lectura serà la seu, el pròxim 24 de novembre, de 17.00 21.00, d’una de les sessions de la X Viquimarató de la Llengua Catalana, activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Durant els dies que dura la Viquimarató, els voluntaris amplien amb referències fiables els articles relacionats amb la llengua catalana a la Viquipèdia, en creen de nous o en tradueixen d’altres llengües. Alhora, serveix d'introducció a la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.

El tema que es proposa treballar enguany és el vocabulari esportiu. Aquest esdeveniment compta amb la participació de voluntaris dels set territoris de parla catalana (l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, l’Aragó, les Illes Balears i el País Valencià), un fet que garanteix aportacions des de tot el domini lingüístic. Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure a

https://ca.wikipedia.org/

ENTRADES GRATUÏTES PER AL TEATRE BARTRINA

El gegant del Pi, un monòleg escrit i interpretat per Pau Vinyals, és l’espectacle del Teatre Bartrina de la temporada de tardor 2023 per al qual els socis del Centre de Lectura tenen entrades gratuïtes. Es representarà dissabte 16 de desembre, a les 20.00. Podeu passar a recollir les entrades a la taquilla del Bartrina fins a tres dies abans de l’espectacle. Per a la resta dels espectacles de la temporada, els socis teniu un 25% de descompte.

CANAL YOUTUBE

Recordeu que al nostre canal Youtube trobareu les gravacions dels actes que organitzem al Centre de Lectura. Us recomanem que us en feu subscriptors. Últims continguts que hi podeu trobar: