4a edició d’IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya

El Centre de Lectura de Reus s’adhereix a la 4a edició d’IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya. El festival, organitzat per l’Associació Impacte Cinema i Drets Humans de Barcelona, té com a objecte impactar la ciutadania, motivar la consciència social i estimular accions que reforcin la convivència democràtica, el canvi social i la justícia global mitjançant la presentació de pel·lícules de qualitat que fomentin la reflexió i el debat. Aquest edició del festival gira al voltant del dret a la pau.

La programació del festival al Centre de Lectura és la següent:

13 d’abril: sessió «El dret a la pau»

• Projecció del documental Guerrers per la pau (Disturbing the Peace), d’Stephen Apkon i Andrew Young. EUA, 2016. 86 min. Des de 2005, grups d’israelians i palestins treballen junts per la pau i la no-violència a través de l’associació Guerrers per la Pau. El documental narra la història d’aquest grup que s’oposa a la política bel·licista israeliana contra els palestins.

• Projecció del curtmetratge Flashback per al futur (Flashback for the Future), de Semen Gorov. Ucraïna, 2023. 12 min. L’obra Flashback, del músic Ihor Poklad, que proposa una reflexió sobre el temps, serveix de base perquè uns ballarins i ballarines ucraïnesos expressin els seus sentiments sobre la guerra que els envolta. Mentrestant, el mestre reviu la seva experiència amagat al soterrani de casa seva durant dues setmanes, quan l’exèrcit rus va ocupar la seva ciutat.

La sessió acabarà amb un cinefòrum a càrrec de Junts-Associació Catalana de Jueus i Palestins.

20 d’abril: sessió «Repressió de la dona a l’Iran»

• Projecció del documental La fanàtica del futbol (The football aficionado), de Sharmin Moitahedzadeh i Paliz Koshdel. Iran, 2023. 72 min. Zahra, una entusiasta del futbol iranià de 27 anys, dona suport al Persepolis, un dels equips de futbol més importants de Teheran. Tanmateix, a causa d’una llei no escrita a l’Iran, les dones tenen prohibit assistir als partits de futbol als estadis. Ella i les seves amigues ho intenten, un cop rere l’altre, i ho difonen per les xarxes socials.

• Projecció del curtmetratge de ficció Puntes trencades (Split Ends), d’Alireza Kazemipour. Iran, 2022. 14 min. Crítica irònica a l’obsessió absurda pel vel que té el govern iranià.

La sessió acabarà amb un cinefòrum a càrrec del moviment iranià Dona/Vida/Llibertat.

L’entrada a les projeccions és gratuïta.

Últimes notícies

Cineclub: La mesita del comedor, de Caye Casas
21/05/2024

Dijous 30 de maig, a les 20.30, al Teatre Bartrina, Cineclub: projecció de la pel·lícula La mesita del comedor, de Caye Casas. Catalunya, 2022. VO. 91 min.

Exposició de maquetes del patrimoni del Montsant i Muntanyes de Prades
21/05/2024

Dijous 30 de maig, a les 19.00, a la sala Rosa Magrané, exposició de maquetes del patrimoni del Montsant i Muntanyes de Prades, de Xavier Solé. Presentació: Santi Nogués. Acompanyament …llegir més

Espectacle Al capdavall no som sinó el nostre desig, amb textos de Joan Ferraté
21/05/2024

Dijous 30 de maig, a les 19.00, a les sales Emili Argilaga i virtual, espectacle Al capdavall no som sinó el nostre desig, amb textos de Joan Ferraté. Acte de …llegir més