25/09/2017 - Guanyadors del 33è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal

L’ONG Arxivers sense Fronteres i la campanya Banca Armada guanyen el 33è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal.

El premi, dotat amb 8.000 euros, es lliurarà el 6 d’octubre al Centre de Lectura de Reus.

L’ONG Arxivers Sense Fronteres i la campanya Banca Armada han guanyat ex-aequo el 33è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, que es lliurarà el pròxim divendres 6 d’octubre, a les 20.15 h, al Centre de Lectura de Reus. Les dues entitats han guanyat el premi d’entre les deu candidatures que es van presentar a la convocatòria.

logo-asfArxivers sense Fronteres (AsF) es va crear l’any 1998 a Barcelona per cooperar solidàriament en l’àmbit dels arxius i el patrimoni documental, com a testimoni de la identitat dels pobles i la garantia dels drets humans. AsF, doncs, coopera amb les institucions i les entitats que tenen el seu patrimoni documental en perill per causes alienes a la seva voluntat, com poden ser els països que han patit alguna catàstrofe natural o que han sofert algun conflicte bèl·lic, o quan els seus ciutadans s’han vist perseguits per la seva ideologia, identitat o cultura. www.arxivers.org

BancaArmadaColorLa campanya Banca Armada –impulsada per les entitats Delàs Centre d’Estudis per la Pau, SETEM, Col·lectiu RETS, Justícia i Pau i l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) – va néixer l’any 2007 per denunciar les inversions de les entitats financeres en la indústria militar i sensibilitzar i exigir unes polítiques ètiques i responsables socialment, com a prevenció per al futur. La indústria militar és un negoci que alimenta conflictes armats i contribueix directament a la vulneració dels drets humans i a generar patiment i desplaçaments forçats. www.bancaarmada.org

Enllaç al web del Memorial per la Pau.

Nova etapa

El Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, dotat amb 8.000 euros, inicia enguany una nova etapa, segons l’acord a què han arribat l’Associació Josep Vidal i Llecha i el Centre de Lectura de Reus. Un acord que es tradueix en el traspàs a l’ateneu cultural, per als pròxims deu anys, de la convocatòria del Memorial, que va crear l’any 1984 l’Associació Josep Vidal i Llecha per premiar persones i entitats dedicades a la defensa i al foment de la pau, el desarmament, l’ecologia i la fraternitat universal. El Memorial recorda també Josep Vidal i Llecha, el jutge, professor i pacifista reusenc que es va exiliar als EUA després de la Guerra Civil espanyola.

D’altra banda, l’acord també estableix el canvi de nomenclatura del Memorial, que ha passat a dir-se Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal. S’incorpora així el nom de Liesel Vidal, vídua de Josep Vidal Llecha, qui ha mantingut la voluntat de continuar amb els objectius de promoure la pau i la fraternitat universal. Era de justícia incloure-hi, després de tants anys de suport desinteressat, el nom de la Liesel, coneixedora i mecenes de la nostra cultura, sòcia d’honor del Centre de Lectura i persona que des de Nova York continua recordant-se dels orígens del seu marit.

Últimes notícies

Estrena del conte Qui hi ha sota el barret? de Lena Paüls i Rosa Virgili
18/10/2018

Dissabte 20 d’octubre, a les 11.30 h, a la biblioteca infantil, estrena del conte Qui hi ha sota el barret?, de Lena Paüls i Rosa Virgili. La presentació del llibre …llegir més

Conferència «So i essència. Natura i música», a càrrec de Josep M. Guix
18/10/2018

Divendres 19 d’octubre, a les 19.30 h, a la sala Emili Argilaga, conferència «So i essència. Natura i música», a càrrec del músic i compositor Josep M. Guix. Josep M. …llegir més

Audiovisual Recull d’excursions dels dissabtes i diumenges del curs 2017-2018
17/10/2018

Dijous 18 d’octubre, a les 19.30 h, a la sala Rosa Magrané, projecció de l’audiovisual Recull d’excursions dels dissabtes i diumenges del curs 2017-2018 de la Secció Excursionista i redifusió …llegir més