10/11/2017 - 22a Setmana de la Ciència

Dilluns 13 de novembre, a les 19.30 h, a la Sala Emili Argilaga, taller «Humans i pedres: les eines a la prehistòria», a càrrec de Miquel Guardiola, investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Ho organitza: Campus Extens de la URV a Reus

Com eren les eines que fabricaven els nostres avantpassats? Materials com fusta, sílex o quars servien per construir destrals, puntes de sageta, ganivets… A més, fregant dues fustes eren capaços d’obtenir foc. En aquest taller-demostració retrocedireu fins a la prehistòria, un període històric que tant ens ajuda a entendre com som avui en dia els humans, i coneixereu quin és el mètode científic que utilitzen els prehistoriadors per estudiar-la.

La Setmana de la Ciència és l’esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l’àmbit europeu. Durant uns dies, un gran nombre d’entitats i institucions d’arreu organitzen activitats amb l’objectiu de fomentar l’interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d’ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera. Aquest 2017, la Setmana de la Ciència, que coincideix amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, té lloc del 10 al 19 de novembre.

miquel-taller-eines-p

Dimarts 14 de novembre, a les 10.00 h al Teatre Bartrina, 5a edició de Ciència al Teatre, organitzada per la URV

Ciència al Teatre és un espectacle que inclou la final del cinquè concurs «Vols saber què investigo?», que està adreçat als doctorands matriculats a la URV amb l’objectiu de donar a conèixer, a través del format del monòleg, el projecte de recerca o l’àmbit del coneixement en el qual treballen; i els monòlegs dels divertidíssims Big Van, científics sobre rodes.

FOTO BIG VAN

Últimes notícies

Última projecció del cicle «Clàssics del cinema italià»: Il capitale umano
20/03/2018

Dimecres 21 de març, a les 19.30 h, a la sala Emili Argilaga, última projecció del cicle «Clàssics del cinema italià»: Il capitale umano (El capital humà). Director: Paolo Virzi …llegir més

Dia Mundial de la Poesia: lectura de poemes de J. V. Foix
20/03/2018

Dimecres 21 de març, a les 19.30 h, a la sala Miquel Ventura, lectura de poemes de J.V. Foix, amb motiu del 125è aniversari del seu naixement. La lectura anirà …llegir més

Presentació del llibre Delirios y debilidades i conferència «La gent normal m’esgarrifa»
19/03/2018

Dimarts 20 de març, a les 20.30 h, a la sala Emili Argilaga, presentació del llibre Delirios y debilidades i conferència «La gent normal m’esgarrifa», a càrrec d’Antoni Vicens, psicoanalista. …llegir més