Projecció del documental etnogràfic Mmë Bisila de Roger Canals i Celeste Muñoz

Foto BisilaDimarts 19 de juny, a les 19.30 h, a la sala Emili Argilaga, projecció del documental etnogràfic Mmë Bisila, realitzat per Roger Canals i Celeste Muñoz. El culte a la Verge de Bisila constitueix un dels elements principals de la cultura bubi (Guinea Equatorial). Aquesta figura femenina cristianitzada sorgeix sota l’impacte del colonialisme i fou representada per primera vegada per l’escultor reusenc Modest Gené, l’any 1968. A través dels materials d’arxiu, l’observació directa dels rituals i les entrevistes, aquesta pel·lícula explora la història i les pràctiques actuals d’aquesta manifestació religiosa tant a Guinea com a Catalunya, en un viatge al voltant de la seva imatge.

Presentaran l’acte els autors del documental i el director del Museu de Reus, Marc Ferran.

Últimes notícies

Estrena del conte Qui hi ha sota el barret? de Lena Paüls i Rosa Virgili
18/10/2018

Dissabte 20 d’octubre, a les 11.30 h, a la biblioteca infantil, estrena del conte Qui hi ha sota el barret?, de Lena Paüls i Rosa Virgili. La presentació del llibre …llegir més

Conferència «So i essència. Natura i música», a càrrec de Josep M. Guix
18/10/2018

Divendres 19 d’octubre, a les 19.30 h, a la sala Emili Argilaga, conferència «So i essència. Natura i música», a càrrec del músic i compositor Josep M. Guix. Josep M. …llegir més

Audiovisual Recull d’excursions dels dissabtes i diumenges del curs 2017-2018
17/10/2018

Dijous 18 d’octubre, a les 19.30 h, a la sala Rosa Magrané, projecció de l’audiovisual Recull d’excursions dels dissabtes i diumenges del curs 2017-2018 de la Secció Excursionista i redifusió …llegir més