12/05/2016 - Acord de col·laboració

Acord de col·laboració entre el Centre de Lectura de Reus i l’empresa Crossland (Sant Cugat del Vallès) per a la digitalització dels incunables de la Biblioteca del Centre de Lectura.

image-signatura-conveni

L’empresa Crossland digitalitzarà els 11 volums d’incunables (9 títols) de la Biblioteca del Centre de Lectura que fins ara no estan digitalitzats i passaran a formar part de la Memòria Digital de Catalunya.

La Memòria Digital de Catalunya (MDC) és un repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, col·leccions digitalitzades relacionades amb Catalunya i el seu patrimoni o que formen part de col·leccions especials d’institucions científiques, culturals i/o erudites catalanes. Està impulsat per les universitats de Catalunya i la Biblioteca de Catalunya, coordinat pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i compta amb la participació d’altres institucions catalanes.

imatge-incunableL’empresa Crossland SI (Sant Cugat del Vallès) és una empresa puntera en informatització i digitalització d’arxius i llibres a nivell estatal que en anys anteriors havia digitalitzat 9 dels incunables de la biblioteca del Centre inclosos fins ara a la Memòria Digital de Catalunya: http://mdc.cbuc.cat/cdm/search/collection/incunableCLR

Consulteu la relació dels incunables a digitalitzar, exemplars dels anys 1476 a 1500, editats a Venècia, Milà, Basilea, Nuremberg i Lió.

L’acord de col·laboració signat entre Crossland i el Centre de Lectura té voluntat de continuar en els propers anys amb la digitalització de l’important fons de llibres antics que preserva la Biblioteca del Centre de Lectura.

Últimes notícies

Cineclub: Verdens verste menneske (La peor persona del mundo), de Joachim Trier
07/10/2022

Divendres 14 d’octubre, a les 21.00, al Teatre Bartrina, Cineclub: projecció de la pel·lícula Verdens verste menneske (La peor persona del mundo), de Joachim Trier. Noruega, 2021. 128 min. VOS. …llegir més

Pacifiction i Alcarràs, títols destacats del trimestre del Cineclub del Centre de Lectura
07/10/2022

El Cineclub del Centre de Lectura de Reus comença la nova temporada el pròxim 14 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula noruega Verdens verste menneske (La peor persona del …llegir més

Conferència «Musicar Gabriel Ferrater», a càrrec de Josep M. Guix i Jordi Llavina
06/10/2022

Divendres 14 d’octubre, a les 19.00, a les sales Emili Argilaga i virtual, cicle «Any Gabriel Ferrater»: conferència «Musicar Gabriel Ferrater», a càrrec de Josep M. Guix i Jordi Llavina.