Balanç social

El Centre de Lectura és una institució cultural de referència del país. De fet es tracta d’uns dels primers ateneus de Catalunya, fundat amb la voluntat d’alfabetitzar i ensenyar a llegir a la població obrera i a les capes més desfavorides de la societat.

En el decurs dels 160 anys de la seva història, el Centre ha anat conformant un projecte molt ampli. Disposa d’una de les principals biblioteques patrimonials de Catalunya (conjuntament amb la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca Arús, la Biblioteca del Centre Excursionista de Catalunya, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès); d’un fons d’art de primer ordre amb obres destacades del segle XIX i del XX; d’una important oferta docent amb escoles de dansa, teatre, lletres, música, idiomes i art, que apleguen cada curs entre 700 i 800 alumnes inscrits; d’una programació d’activitats culturals, molt intensa i continuada amb més de cent propostes trimestrals; d’una col·lecció editorial d’assaig i recerca, Edicions del Centre, amb 145 volums publicats; i d’un balanç social, el qual contempla l’accés al Centre de Lectura durant el curs acadèmic d’una mitjana de 1.300 persones diàries.

El Centre també mou tot un seguit d’actes culturals proposats tant pel Consell Directiu com per les seccions molt actives de l’entitat: excursionisme, educació, geografia i història, llengua i literatura, ciències polítiques i socials, art, fotografia, comunicació, tecnologia i que es tradueixen en Jornades, seminaris, cursos, conferències, monogràfics, tallers didàctics, xerrades amb el Campus Extens de la URV, lectures dramatitzades, rutes literàries, presentacions de llibres, exposicions, d’art, de fotografia, projeccions de cinema amb versions originals. El Concurs-Exposició de Roses, amb 72 edicions, excursions, etc. 

El Centre de Lectura té les portes obertes a tothom i manté els mateixos objectius de sempre: servir la ciutadania en tot el que faci referència a la cultura i, per tant, al nostre creixement com a persones.

Aquesta amplia oferta fa que sigui fàcil i interessant apropar-se al Centre de Lectura, tant si n’ets soci com si no.

Aquí podreu consultar totes les activitats realitzades aquest passat 2018: