25/02/2021 - «La incertesa, una oportunitat per educar: de la llar d’infants al batxillerat»

La Secció de Ciències de l’Educació del Centre de Lectura ha organitzat, amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics Baix Camp i el Departament d’Educació de la Generalitat, el curs «La incertesa, una oportunitat per educar: de la llar d’infants al batxillerat», que tindrà lloc aquest mes de març. Els objectius de la proposta són analitzar els efectes de la pandèmia de la covid-19 i el confinament de la comunitat escolar des d’una perspectiva polièdrica, així com compartir les experiències de diversos professionals per entomar el nou context educatiu.

El programa del curs és el següent:

2 de març: sessió «Educar en moments d’incertesa», a càrrec de Joana Sancho, catedràtica de Didàctica de la UB; i Fernando Hernández, catedràtic de la Facultat de Belles Arts de la UB.

9 de març: sessió «Afectes i efectes del confinament en alumnes, mestres i pares», a càrrec de Josep M. Alcañiz, psicòleg; i Jaume Descarrega, psicòleg i professor de la URV.

16 de març: conferències «La vocació és donar-nos», a càrrec de Manel Leor, professor associat de la URV; i «Contes per no sortir de casa», a càrrec de Montse Llussà, periodista i professora de Blanquerna-Universitat Ramon Llull.

23 de març: conferència «Ensenyar sota un arbre. Del guix al bit», a càrrec de David Llambrich, referent de Cultura Digital del CRP Baix Camp i professor associat de la URV.

El curs és gratuït i es podrà seguir tant presencialment com virtualment a través del canal Youtube del Centre de Lectura. Els docents s’han d’inscriure al curs a través del Centre de Recursos Pedagògics Baix Camp. El públic en general ho ha de fer a la secretaria del Centre de Lectura. Totes les sessions començaran a les 7 de la tarda.

Últimes notícies

#laculturaacasa: Contes per somiar
13/04/2021

Nova sessió del cicle «Contes per somiar», que el Centre de Lectura organitza per als infants ingressats a l’Hospital de Sant Joan de Reus: El príncep ventafocs, de Babette Cole. …llegir més

Conferència «Salvador Vilaseca, entre la medicina i l’arqueologia»
12/04/2021

Dijous 15 d’abril, a les 18.00, a les sales Emili Argilaga i virtual, cicle «Personatges de Reus»: conferència «Salvador Vilaseca, entre la medicina i l’arqueologia», a càrrec de Jaume Massó, …llegir més

Cineclub: Marnie, d’Alfred Hitchcock
12/04/2021

Dimecres 14 d’abril, a les 18.30, Cineclub. Cicle «Sean Connery, actor»: Marnie, d’Alfred Hitchcock. EUA, 1964. VOS. 129 min.