13/01/2022 - El Centre de Lectura se suma al CineXic

El Centre de Lectura de Reus s’ha adherit al CineXic, un circuit estable de programació regular de cinema familiar en català, que serà present a nou ateneus de Catalunya i que promou Òmnium Cultural, amb la col·laboració de Drac Màgic i MODIband.

L’objectiu de CineXic és contribuir a crear nous hàbits de consum cultural, generant nous públics i regenerant-ne els existents. Les sales i espais adherits a aquesta iniciativa projectaran una pel·lícula al mes dirigida a un públic familiar d’entre 3 i 12 anys i triada amb els requisits de tenir qualitat artística i pedagògica, oferir perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals.

CineXic arrencarà al Centre de Lectura el 22 de gener, a les 11.00, amb la projecció de la pel·lícula d’animació Ernest & Celestine. Contes d’hivern, de Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar. França, 2017. Pel·lícula recomanada per a infants de 3 a 7 anys. Durada: 52 minuts. L’Ernest és un os gran amb esperit d’artista i un cor generós. Amb ell viu la Celestine, una rateta òrfena que fa temps va acollir a casa seva. Junts viuran tota mena d’aventures mentre es preparen per a l’arribada de l’hivern. Aquest film és una nova adaptació dels populars contes infantils de Gabrielle Vincent, plena d’encant i valors positius, que manté la bellesa de les il·lustracions originals.

El 26 de febrer, també a les 11, es projectarà una altra pel·lícula d’animació, El bosc de Haquivaqui, de Rasmus A. Sivertsen. Noruega-Països Baixos, 2016. 72 min. El bosc de Haquivaqui és una faula en la qual els animals protagonistes aconsegueixen establir una organització social per afavorir la coexistència entre la diversitat d’espècies que habiten aquest bosc. El film es basa en El ratolí Claus i els altres animals del bosc de Haquivaqui (1953), un conte musical de l’artista noruec Thorbjørn Egner (1912-1990), conegut dibuixant i escriptor de contes, obres de teatre, i compositor de cançons i musicals per a infants. El conte es considera un clàssic per a l’educació dels nens i les nenes noruecs i escandinaus.

L’entrada a les sessions del CineXic serà gratuïta per a la canalla. L’entrada dels adults costarà 2 euros.

Últimes notícies

Convocatòria d’Assemblea General Extraordinària de Socis
04/08/2022

El Consell Directiu del Centre de Lectura de Reus, en sessió celebrada el dia 3 d’agost de 2022, va establir que: D’acord amb l’article 50.1 dels Estatuts vigents del Centre …llegir més

L’Escola d’Idiomes del Centre de Lectura organitza cursos d’italia
01/08/2022

L’Escola d’Idiomes del Centre de Lectura ha organitzat cursos d’italià per al pròxim curs 2022-2023. Són els següents: Curs d’iniciació a l’italià: A1 Adreçat a persones interessades a adquirir els …llegir més

Presentació de la novel·la Un dia qualsevol, de Rosa Pàmies
26/07/2022

Dijous 15 de setembre, a les sales Emili Argilaga i virtual, presentació de la novel·la Un dia qualsevol, de Rosa Pàmies.