30/06/2021 - Estiu Cultural al Centre de Lectura: la programació

L’Escola de Lletres de la Biblioteca del Centre de Lectura ha organitzat l’Estiu Cultural, una oferta d’actes que tindran lloc aquest mes de juliol amb l’objectiu de proposar als socis de l’entitat i al públic en general una programació cultural de qualitat. En aquests moments de postpandèmia, l’entitat creu adient oferir una programació presencial amb la finalitat de recuperar la sociabilitat que li és pròpia a la cultura. Tot i així, totes les activitats també es retransmetran en directe pel canal Youtube del Centre de Lectura.

L’Estiu Cultural té el seu tronc central en el cicle «Llibres que han marcat el món d’avui», en què diversos especialistes presentaran obres del pensament i de la literatura que han influït en la configuració de la societat actual. Altres activitats destacades de l’Estiu Cultural són les conferències així com una taula rodona sobre l’esport femení.

Programació de l’Estiu Cultural:

Dijous 8, a les 19.00, conferència «L’Oulipo i l’art combinatòria (reloaded)», a càrrec de Pablo Martín Sánchez, escriptor i membre de l’Ouvroir de Littérature Potentielle (Oulipo). Els dies 4 i 5 d’octubre de 1991, Jacques Roubaud, un dels principals autors d’Oulipo, va pronunciar al Centre de Lectura la conferència «L’Oulipo i l’art combinatòria». Tres dècades després, un reusenc també membre d’aquest grup actualitzarà aquella xerrada.
Dilluns 12, a les 19.00, conferència «Els anys de plom del pistolerisme a Reus. Cent anys de l’assassinat de l’alcalde Manuel Sardà», a càrrec de Joan Navais, historiador.
Dijous 15, a les 19.00, taula rodona «Futbol: femení i plural. La dona com a motor de l’evolució esportiva i social», amb la participació de les periodistes Jordina Salvat i Elisenda Rovira i l’historiador Carles Viñas. Acte organitzat amb la col·laboració de la Fundació Futbol Base Reus
Dilluns 19, a les 19.00, conferència «Occitània: tan lluny, tan a prop», a càrrec de Jaume Figueres, professor d’occità i membre del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC).
Dimecres 21, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: La Bíblia. Presentació a càrrec d’Armand Puig i Tàrrech, doctor en Ciències Bíbliques
Divendres 23, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: El Petit Príncep, d’Antoine de Saint-Exupé. Presentació a càrrec de Núria Oliveres, editora.
Dilluns 26, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: El Manifest Comunista, de Friedrich Engels i Karl Marx. Presentació a càrrec de Toni Puig, economista.
Dimecres 28, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: El príncep, de Nicolau Maquiavel. Presentació a càrrec de Jordi Branchat, llicenciat en Filosofia.
Dijous 29, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: Harry Potter, de J.K. Rowling, a càrrec de Rosa Pagès, escriptora.

Últimes notícies

Cineclub: Suddenly, last Summer, de Joseph L. Mankievicz
29/07/2021

Dimecres 8 de setembre, a les 18.30, a la sala Emili Argilaga, Cineclub. Cicle «Estiu i vacances: en pantalla»: Suddenly, last Summer (De sobte, l’últim estiu), de Joseph L. Mankievicz. …llegir més

Exposició «Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona»
29/07/2021

Dimarts 7 de setembre, al vestíbul del Centre de Lectura, exposició «Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona». Exposició de les fotografies presentades a la categoria de Fotoperiodisme del Premi de …llegir més

Exposició «Obres d’art de principis del segle XX»
29/07/2021

Dilluns 6 de setembre, a la sala Fortuny, Cicle «1920: la projecció ciutadana del Centre de Lectura»: exposició «Obres d’art de principis del segle XX». Fins al 8 d’octubre. Amb …llegir més