30/06/2021 - Estiu Cultural al Centre de Lectura: la programació

L’Escola de Lletres de la Biblioteca del Centre de Lectura ha organitzat l’Estiu Cultural, una oferta d’actes que tindran lloc aquest mes de juliol amb l’objectiu de proposar als socis de l’entitat i al públic en general una programació cultural de qualitat. En aquests moments de postpandèmia, l’entitat creu adient oferir una programació presencial amb la finalitat de recuperar la sociabilitat que li és pròpia a la cultura. Tot i així, totes les activitats també es retransmetran en directe pel canal Youtube del Centre de Lectura.

L’Estiu Cultural té el seu tronc central en el cicle «Llibres que han marcat el món d’avui», en què diversos especialistes presentaran obres del pensament i de la literatura que han influït en la configuració de la societat actual. Altres activitats destacades de l’Estiu Cultural són les conferències així com una taula rodona sobre l’esport femení.

Programació de l’Estiu Cultural:

Dijous 8, a les 19.00, conferència «L’Oulipo i l’art combinatòria (reloaded)», a càrrec de Pablo Martín Sánchez, escriptor i membre de l’Ouvroir de Littérature Potentielle (Oulipo). Els dies 4 i 5 d’octubre de 1991, Jacques Roubaud, un dels principals autors d’Oulipo, va pronunciar al Centre de Lectura la conferència «L’Oulipo i l’art combinatòria». Tres dècades després, un reusenc també membre d’aquest grup actualitzarà aquella xerrada.
Dilluns 12, a les 19.00, conferència «Els anys de plom del pistolerisme a Reus. Cent anys de l’assassinat de l’alcalde Manuel Sardà», a càrrec de Joan Navais, historiador.
Dijous 15, a les 19.00, taula rodona «Futbol: femení i plural. La dona com a motor de l’evolució esportiva i social», amb la participació de les periodistes Jordina Salvat i Elisenda Rovira i l’historiador Carles Viñas. Acte organitzat amb la col·laboració de la Fundació Futbol Base Reus
Dilluns 19, a les 19.00, conferència «Occitània: tan lluny, tan a prop», a càrrec de Jaume Figueres, professor d’occità i membre del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC).
Dimecres 21, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: La Bíblia. Presentació a càrrec d’Armand Puig i Tàrrech, doctor en Ciències Bíbliques
Divendres 23, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: El Petit Príncep, d’Antoine de Saint-Exupé. Presentació a càrrec de Núria Oliveres, editora.
Dilluns 26, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: El Manifest Comunista, de Friedrich Engels i Karl Marx. Presentació a càrrec de Toni Puig, economista.
Dimecres 28, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: El príncep, de Nicolau Maquiavel. Presentació a càrrec de Jordi Branchat, llicenciat en Filosofia.
Dijous 29, a les 19.00, cicle «Llibres que han marcat el món d’avui»: Harry Potter, de J.K. Rowling, a càrrec de Rosa Pagès, escriptora.

Últimes notícies

Cineclub: La piscine, de Jacques Deray
15/09/2021

Dimecres 22 de setembre, a les 18.30, a la sala Emili Argilaga, Cineclub. Cicle «Estiu i vacances: en pantalla»: La piscine (La piscina), de Jacques Deray. França, 1969. 120 min.

Cicle «Un tomb per la traducció»: sessió «Ulisses i la traducció catalana»
15/09/2021

Dimarts 21 de setembre, a les 19.00, a les sales Emili Argilaga i virtual, cicle «Un tomb per la traducció». Sessió «Ulisses i la traducció catalana»: 40è aniversari de la …llegir més

Conveni entre el Centre de Lectura i la Unió de Botiguers
14/09/2021

El Centre de Lectura i la Unió de Botiguers de Reus han signat avui, 14 de setembre de 2021, un conveni que regularà la col·laboració entre les dues entitats per …llegir més