Exposició «Cuerpos de Luz» de Mayte Vieta a la sala Fortuny

Del 14 de desembre al 14 de gener de 2017, exposició «Cuerpos de luz» de l’artista Mayte Vieta. Del fons de la Fundació Vila Casas.
Inauguració el dimecres 14 de desembre a les 19:30 h a la sala Fortuny del Centre de Lectura.
Activitat organitzada amb la col·laboració de la Fundació Vila Casas, fundació privada creada per l’empresari Antoni Vila Casas l’any 1986. El seu objectiu és la promoció de l’art català, tot i que també té un projecte de promoció de la salut. La Fundació disposa de cinc espais expositius: Volart 1, Volart 2 i Can Framis a Barcelona, Can Mario a Palafrugell  i Palau Solterra a Torruella de Montgrí, on es poden visitar tant el fons de la col·lecció permanent de la fundació com diverses exposicions temporals. El 2009 va rebre el Premi Nacional de Cultura.

Mayte Vieta:
Des que va començar, Mayte Vieta (Blanes, 1971) treballa l’escultura tot i que en els últims anys, ha anat centrant-se en un discurs fotogràfic que, com a pretext, utilitza per evidenciar l’ambivalència de les coses visibles. La imatge obtinguda a partir de seqüències viscudes creen en l’obra de Mayte Vieta certes dicotomies pròpies del llenguatge postmodern: absència-presència, vida-mort, natural-artificial… reflexions del nostre jo. Mayte Vieta s’allunya del concepte clàssic de fotografia: investiga, manipula i transforma el material per aconseguir, segons paraules de l’artista, “capturar l’instant” i establir un diàleg espai-temps. El seu treball pretén apropar l’espectador a multitud de llocs carregats de força atmosfèrica, espais somiats i dotats d’una forta càrrega simbòlica i sensible.

20161214


Nota de premsa

El treball de Mayte Vieta «Cuerpos de luz» s’instal·la a la sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus
La Fundació Vila Casas i el Centre de Lectura signen un conveni de col·laboració

El  treball  de  Mayte  Vieta  «Cuerpos  de  luz»  s’instal·la  al  Centre  de Lectura de Reus. Ambdues institucions signen un conveni de col·laboració La Fundació Vila Casas comunica als mitjans de comunicació que el proper dimecres, dia 14 de desembre a les 19.30h, el Centre de Lectura de Reus, acollirà a la Sala Fortuny, l’exposició de Mayte Vieta, «Cuerpos de luz». Inserida en el programa Itiner’ART de la Fundació, la mostra esdevé la primera d’un seguit de col·laboracions entre ambdues institucions i que permetrà treballar conjuntament, en el marc de temàtiques concretes. Les fotografies de grans dimensions que contempla la sèrie «Cuerpos de luz», van ser realitzades  el 2009 a la mar nocturna de Blanes, escenari per a la levitació d’un cos femení nu, il·luminat tan sols per un focus de llum que el converteix  en un ens  inquietant, fantasmagòric  i quasi inefable, que evoca sentiments  de nostàlgia i confronta l’espectador amb una visió idíl·lica, al temps que angoixant, dels orígens de l’ésser humà. Amb aquesta sèrie, Mayte Vieta (Blanes, 1971) aborda una vegada més, alguns dels temes presents en la seva obra, com el silenci, la llum, la memòria o la fragilitat de l’ésser humà, i que repten a l’espectador a trobar la manera de conciliar un sentiment de desemparament extrem amb la voluntat de participar en la immensitat de l’univers; una tensió que ens remet al romanticisme de Friedrich, on la representació d’una voluntat humana, troba els seus límits en la determinació còsmica que el captiva i redueix, enfront de la incommensurable majestuositat de la natura. La mostra es podrà visitar fins al 14 de gener de 2017.

Últimes notícies

#laculturaacasa: Contes per somiar
13/04/2021

Nova sessió del cicle «Contes per somiar», que el Centre de Lectura organitza per als infants ingressats a l’Hospital de Sant Joan de Reus: El príncep ventafocs, de Babette Cole. …llegir més

Conferència «Salvador Vilaseca, entre la medicina i l’arqueologia»
12/04/2021

Dijous 15 d’abril, a les 18.00, a les sales Emili Argilaga i virtual, cicle «Personatges de Reus»: conferència «Salvador Vilaseca, entre la medicina i l’arqueologia», a càrrec de Jaume Massó, …llegir més

Cineclub: Marnie, d’Alfred Hitchcock
12/04/2021

Dimecres 14 d’abril, a les 18.30, Cineclub. Cicle «Sean Connery, actor»: Marnie, d’Alfred Hitchcock. EUA, 1964. VOS. 129 min.