Homenatge a Jordi Tiñena

TIÑENADimarts 19 de març, a les 19.30 h, a la sala Emili Argilaga, homenatge a l’escriptor Jordi Tiñena (Barcelona, 1955 — Tarragona, 2018), organitzat per la biblioteca del Centre de Lectura. Catedràtic d’educació secundària, doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Filologia Hispànica, Tiñena va escriure diverses novel·les com ara Mort a Menorca, Un dia en la vida d’Ishak Butmic, Els vespres de don Magí Castellarnau, La dona del grill, El comediant de Perpinyà, Dies a la ciutat, L’ombra del coronel, La mort sense ningú, El somriure del víking i Joc d’identitats. Va rebre diferents premis, com el Ciutat d’Alzira (1994) i el premi de Narrativa Pin i Soler (1999). Amb finalitats educatives, va fer versions al català modern d’obres clàssiques medievals, entre elles Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, Curial e Güelfa, Spill de Jaume Roig i Lo somni de Bernat Metge.

Programa:

Conferències «Una dia en la vida de Jordi Tiñena», a càrrec de Jordi Cervera, escriptor i periodista; i «La humanitat de la novel·la policíaca», a càrrec de Marc Moreno, escriptor i editor de Llibres del Delicte. Durant l’acte també s’escoltaran unes paraules de l’escriptor Jaume Cabré, gran amic de Jordi Tiñena, i el Col·lectiu En Veu Alta llegirà fragments de l’obra de l’escriptor. Ho faran Jordi Francesch, Montserrat Auqué i Dolors Esquerda.

Últimes notícies

Nou programa d’activitats: Primavera/Estiu 2019
22/03/2019

El Centre de Lectura presenta la nova programació d’activitats per aquesta primavera/estiu 2019, amb 129 activitats programades: programa d’aquesta primavera/estiu 2019 (PDF).    

Cineclub: The Hours, de Stephen Daldry
22/03/2019

Dimecres 27 de març, a les 19.30 h, a la sala Emili Argilaga, el cineclub acaba el cicle dedicat a l’actriu Meryl Streep amb la projecció de The Hours (Les …llegir més

Història, societat i activitat al Camp de Tarragona a l’edat moderna i contemporània
22/03/2019

Dimarts 26 de març, a les 18.30 h, a la sala Emili Argilaga, conferències «Les comunicacions terrestres del Camp de Tarragona. Estadis i protagonistes de la seva modernització (1770-1868)», a …llegir més