Inauguració de l’exposició «A World Size House», de Jorge Conde

Jorge Conde_fotograma MansurDivendres 15 de febrer, a les 20.00 h, a la sala Fortuny, inauguració de l’exposició «A World Size House», de Jorge Conde. Projecte de recerca artística contextualitzada a Roma, en què l’autor aborda l’impacte social i la repercussió que té sobre el territori la recuperació d’edificis abandonats i entorns degradats, que han estat dotats d’una segona vida en la forma d’institucions culturals.

La transformació d’espais obsolets o en desús és una estratègia que no només serveix per dinamitzar l’escena cultural sinó també per generar prestigi, convocar la societat civil i reactivar zones deprimides del paisatge urbà. Integrada en una renovatio urbis de major importància, estableix nous paradigmes i posa en acte una idea de la utopia cultural contemporània. Internacionalment, aquesta estratègia també produeix fenòmens discutibles com l’aplicació de polítiques regeneratives i culturals dubtoses, l’especulació immobiliària, la mutació de la identitat urbana, la dispersió social, la gentrificació i la guetització. En el cas concret de Roma, algunes vegades es planteja com un assaig d’arqueologia industrial, com la resposta a un conflicte d’interessos o una emergència social.

Jorge Conde (Barcelona, 1968) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. S’ha format en música i arts visuals a la University of California i al Chelsea College of Arts and Design de Londres. Ha estat artista resident al Museu Siqueiros de Cuernavaca i a la Real Academia de España a Roma. El seu treball aborda els excessos de la societat d’hiperconsum contemporània i les relacions de poder que la sustenten, la seva voracitat intrínseca i la seva capacitat per generar narratives falses (ficcions), utopies, polítiques d’ètica dubtosa, espais geopolítics excloents, identitats segmentades i rols socials complexos. Amb tècniques i llenguatges diversos (fotografia, vídeo, instal·lació, art sonor, textos i processos d’arxiu), els seus projectes funcionen com a universos ordenats i comunicants, sempre animats per la reflexió eticoestètica i un afany assagístic criticoconstructiu.

Últimes notícies

Cineclub: Verdens verste menneske (La peor persona del mundo), de Joachim Trier
07/10/2022

Divendres 14 d’octubre, a les 21.00, al Teatre Bartrina, Cineclub: projecció de la pel·lícula Verdens verste menneske (La peor persona del mundo), de Joachim Trier. Noruega, 2021. 128 min. VOS. …llegir més

Pacifiction i Alcarràs, títols destacats del trimestre del Cineclub del Centre de Lectura
07/10/2022

El Cineclub del Centre de Lectura de Reus comença la nova temporada el pròxim 14 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula noruega Verdens verste menneske (La peor persona del …llegir més

Conferència «Musicar Gabriel Ferrater», a càrrec de Josep M. Guix i Jordi Llavina
06/10/2022

Divendres 14 d’octubre, a les 19.00, a les sales Emili Argilaga i virtual, cicle «Any Gabriel Ferrater»: conferència «Musicar Gabriel Ferrater», a càrrec de Josep M. Guix i Jordi Llavina.