Jornades «Història, societat i activitat al Camp de Tarragona a l’edat moderna i contemporània»

jornades històriaEl Centre de Lectura organitza les jornades «Història, societat i activitat al Camp de Tarragona a l’edat moderna i contemporània» per destacar les relacions que va mantenir Reus amb les localitats del seu entorn i que van ajudar a convertir la ciutat en un referent arreu de Catalunya. Especialistes en la matèria ajudaran a conèixer la importància de l’economia com a element dinamitzador de la societat, les aportacions de localitats del territori en el desenvolupament de Reus i del Camp, l’evolució demogràfica entre els segles XVII-XIX, la importància que va tenir per a Reus disposar d’un entorn dinàmic, la repercussió de les comunicacions per cohesionar el territori i les ideologies del moment dins el context social.

Aquest cicle s’ofereix com a curs de formació per al professorat del Departament d’Ensenyament i forma part del currículum dels alumnes del grau Història i Història de l’Art de la URV. Les inscripcions es poden formalitzar a la secretari del Centre de Lectura fins al 20 de març.

Les jornades s’organitzen amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, el Centre d’Estudis Canetencs i la Universitat Rovira i Virgili. Totes les sessions començaran a les 18.30 h a la sala Emili Argilaga:

Dilluns 25 de març: conferències «Reus i el mar en els segles XVI i XVII», a càrrec de Judit Vidal Bonavila (URV); i «L’eix comercial Reus-Salou-Cadis a la primera meitat del segle XVIII», a càrrec de Ricard Cantano Carballo (Centre d’Estudis Canatencs-URV).

Dimarts 26 de març: conferències «Les comunicacions terrestres del Camp de Tarragona. Estadis i protagonistes de la seva modernització (1770-1868)», a càrrec d’Agustí Agramunt Bayerri (URV); i «Reus, centre comercial de ceràmica als segles XVI i XVII», a càrrec d’Alba Alonso Mora (URV).

Dilluns 1 d’abril: conferències «Reus llibertari: centre d’irradiació social i política a Catalunya», a càrrec Ginés Puente Pérez (UB); i «La nissaga Kies entre Reus i Vila-seca», a càrrec de Josep Fàbregas Roig (URV-Centre de Lectura).

Dimarts 2 d’abril: conferències «Catalunya, Reus i els moviments de població, 1620-1880», a càrrec de Marga Gonzalvo Cirac (UIC); i «Les Oblates: presó de dones a les comarques tarragonines durant el franquisme», a càrrec de Meritxell Ferré (URV).

jornades història

Últimes notícies

Escoles i tallers. Informació i assessorament curs 2019/2020
30/07/2019

Les escoles del Centre de Lectura atendran les sol·licituds d’informació i assessorament per al curs 2019/2010. El calendari és el que adjuntem.

Taller de sumi-E: «Diàlegs de tinta i aigua»
25/07/2019

El 12 de setembre s’obre el termini per inscriure’s al taller de sumi-E pintura zen «Diàlegs de tinta i aigua», que s’impartirà al Centre de Lectura els dies 8, 15 …llegir més

Estrena del documental Ateneus: llavor de llibertat
24/07/2019

La Federació d’Ateneus de Catalunya convida els socis del Centre de Lectura de Reus a l’estrena del documental Ateneus: llavor de llibertat, que es va rodar en part a l’entitat. …llegir més