L’Escola de Dansa organitza els Premis Òrbita de Dansa Contemporània

L’Escola de Dansa del Centre de Lectura inicia a partir d’aquest any 2023 els Premis Òrbita de Dansa Contemporània. L’objectiu és promoure la dansa contemporània en tots els seus àmbits i esdevenir, des de l’excel·lència, una via de projecció pels professionals d’aquest sector artístic.

És un concurs que té com a objectiu fomentar i fer més visible la dansa contemporània, amb la voluntat de contribuir a la seva divulgació. i coneixement, i fer-ho a partir de tres aspectes: la difusió, la formació i la creació.

– Concurs Amateur: a partir de 6 anys, en la modalitat de solos, duos i grupals. Concurs públic, en el qual les persones participants seran valorades per un jurat de reconeixement internacional.

– Concurs coreogràfic professional: amb la voluntat que els professionals puguin mostrar les seves últimes creacions. Un jurat valorarà i dotarà de premis econòmics les millors creacions. A més, hi haurà programadors de teatres que veuran aquestes coreografies i podran donar premis en forma de participació a diferents esdeveniments culturals.

– Concurs de «Performance»: la proposta guanyadora participarà en la propera edició del Festival COS de Reus. Se li atorgarà un premi econòmic perquè pugui allargar la peça seleccionada i convertir-la en espectacle.

Desenvolupament dels Premis Òrbita:

Divendres 10 de febrer

Rebuda dels participants del Concurs Coreogràfic Professional i assajos al Teatre Bartrina.

Dissabte 11 de febrer

A partir de les 12:00 h, al Teatre Bartrina, Concurs Coreogràfic Professional. Entrada gratuïta.
A les 17:00 h, al Teatre Bartrina, Concurs Amateur. Preu de l’entrada 5 euros.

Diumenge 12 de febrer

Concurs de «Performance»
A les 10:30 h al Castell del Cambrer
A les 11:30 h a Cal Massó
Gala de Cloenda: Al Teatre Bartrina, a les 17:00 h. Entrada gratuïta

Últimes notícies

Conferència inaugural de l’Any Domènech i Montaner
22/03/2023

Dilluns 3 d’abril, a les 19.00, a les sales Emili Argilaga i virtual: «Any Domènech i Montaner». Conferència inaugural de l’Any Domènech i Montaner: «Lluís Domènech i Montaner. Catalanisme i …llegir més

Sortida als Ports: visita a la cova dels Adells
22/03/2023

Diumenge 2 d’abril, sortida als Ports: visita a la cova dels Adells. Informació:excursionista@centrelectura.cat

El Centre de Lectura convoca el concurs #rosesCLR2023
22/03/2023

El Centre de Lectura de Reus convoca el concurs fotogràfic #rosesCLR2023 amb motiu de la celebració del 76è Concurs Exposició Nacional de Roses. L’objectiu del concurs és premiar la millor …llegir més