La Revista del Centre de Lectura, novena època

 |   |  Twitter

imatge-escala-editorial

Comença una nova època per a la Revista del Centre de Lectura. Després de publicar-se en períodes diferents (El Eco del Centro de LecturaArsAthenaeum Revista del Centre) l’òrgan d’expressió del Centre es publica a partir d’octubre de 2013 en format digital al web http://www.centrelectura.cat.

Els articles d’opinió, crítica i pensament que recull la nova revista complementen les Edicions del Centre de Lectura, les quals, amb els 125 volums editats dins la col·lecció d’assaig i els 13 números en la col·lecció de creació, donen sortida a treballs d’investigació i recerca de persones i a temàtiques històriques, socials i científiques vinculades a Reus i la seva comarca.

Güell i Mercader comença la publicació d’El Eco del Centro de Lectura l’any 1859 , un periòdic de literatura i d’interessos locals, sota el lema: “Moralidad, Instrucción y Amor al Trabajo”, que sortia els diumenges amb 12 pàgines, la majoria de les quals eren escrites en espanyol i es referien als interessos locals.

L’any 1952 es reprèn la que serà la quarta etapa que es comença a editar en espanyol a causa de les circumstàncies històriques i que, a partir de 1969, ja apareixerà totalment catalanitzada perquè amb la reforma d’estatuts de 1965 s’aconsegueix que el català sigui la llengua d’ús del Centre de Lectura.

Es pot trobar la informació electrònica de les diverses etapes de la Revista del Centre de Lectura a RACO (Revistes Catalanes amb accés obert):
http://www.raco.cat/index.php/RevistaCLR/issue/archive.