Un dístic de Josep M. Arnavat dedicat al Dr. Frias (1958)

 |   |  Twitter

obra-poetica-arnavat-04

El passat 30 de maig es va presentar a la sala d’actes del Centre de Lectura el darrer volum de l’Associació d’Estudis Reusencs, l’Obra poètica de Josep Maria Arnavat i Vilaró, que ja és el número 134 de la sèrie “Rosa de Reus”.

A més de l’obra poètica arnavariana, el llibre compta amb un molt ben documentat pròleg del professor Joaquim Mallafrè, així com una bibliografia del poeta i sobre el poeta. No cal dir que es tracta d’una excel·lent aproximació a la vida i l’obra d’Arnavat i Vilaró, que sens dubte ajudarà a recordar-lo i a recuperar-lo ara que farà cent anys del seu naixement.

disticVal a dir que no he sabut trobar citat a la bibliografia referent a l’obra poètica d’Arnavat un molt succint i bell poema, concretament un dístic, que ell dedicà al doctor Frias i que fou publicat (com podeu veure a la imatge) a la pàgina 61 del número 24 de la reusenca revista Urbs, corresponent als mesos d’abril i maig de 1958 i dedicat monogràficament a aquest tan destacable metge pediatra. El títol era “Dístic per al Dr. Alexandre Frias i Roig” i només tenia dues línies:

«Només una paraula, plena de tendresa,
Infant, corona el vostre front en la vellesa.»

Aprofito l’avinentesa per a recordar que la versió itinerant de l’exposició d’homenatge al Dr. Frias es podrà veure a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, de Reus, del 12 al 30 de juny. Després, és previst que s’instal·li a l’Arxiu Comarcal del Baix Camp (de l’1 al 30 de juliol), al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet (de l’1 al 20 de setembre), al Centre de Lectura de Reus (del 22 de setembre al 14 d’octubre), a la Biblioteca Central Xavier Amorós (del 16 d’octubre al 4 de novembre) i al Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar (del 6 al 30 de novembre).