Teatre a Reus: abril, maig i juny

 |   |  Twitter

Teatre Bartrina

Una Ilíada. Dissabte 13 d’abril a les 21 h. 75 minuts.

Un espai buit i auster amb un Eduard Farelo immens i potent. Un encertat Juan Pablo Balcázar al contrabaix intervé puntualment, mentre el Farelo ens atrapa amb una relectura del mite d’Homer, que se centra sobretot en el missatge humanístic i universal, en el dolor que provoca qualsevol conflicte bèl·lic i en la gran absurditat que suposa que la guerra s’hagi perpetuat fins als nostres dies. Magnífica aposta del director Juan Carlos Martel, recentment nomenat director del Teatre Lliure.

Esmorza amb mi. Dissabte 27 d’abril a les 21 h. 100 minuts.

Parla de com podem tornar a creure i de com pot tornar a néixer l’amor. De com ens apropem a la maduresa, però no volem deixar de jugar, per més difícil que sembli. No parla de com sobreviure la mort de l’amor, sinó que se centra en allò que ens uneix. Proposta inclosa dins Noves Escenes Transversal, que pretén donar suport i visibilitat a la creació escènica contemporània i experimental.

A.K.A. (Also known as). Diumenge 19 de maig a les 18 h. 75 minuts.

Brutal en tots els aspectes: Bon text, bona direcció i posada en escena i bona interpretació. Imprescindible i molt actual. Sens dubte el fenomen teatral de l’any. Ideal per veure pares amb fills adolescents. En el fons, som qui sentim que som o qui la gent creu que som? Guanyadora de quatre Premis Butaca 2018 des de la seva estrena a la Sala Flyhard, passant pel Teatre Lliure, la Sala Villarroel i per nombroses localitats catalanes, aquesta obra no ha deixat de recollir elogis, èxits i nominacions. Ara ja traduïda al castellà i a punt de girar per l’Estat espanyol i Llatinoamèrica.

Déjà-vu. Dissabte 25 de maig a les 22 h. 60-70 minuts.

La companyia de Manolo Alcántara, artista autodidacta i intuïtiu, ens convida a una proposta personal i singular sobre la distància entre una persona i els seus somnis, del que és i el que voldria ser. Somni o realitat… Un espectacle de circ, visual, suggeridor i arriscat. Sense text i amb música en directe.

A més de: CineClub, LXXII Concurs Nacional de Roses, Tots Dansen, Trapezi Reus i altres activitats artístiques impulsades per diversos col·lectius de la ciutat.

Estigueu el cas de la programació del Teatre Fortuny i també de la del Teatre Bràvium, la sala Santa Llúcia i l’Orfeó Reusenc on també es poden veure bons espectacles.

Salut i teatre!