Atrapats per la covid-19 *

 |   |  Twitter

No podem fugir de la situació en què ens trobem i que tant ha capgirat les nostres vides. En la Revista anterior sense preveure-ho –perquè, és clar, tot va arribar de manera sobtada–, el tema ja hi va treure el cap.

Ara hem pretès endinsar-nos-hi de ple, perquè de res val amagar el cap sota l’ala i, per tant, agafem el bou per les banyes i el mirem cara a cara. D’aquí que la Fina Masdéu i la Montserrat de Anciola ens expliquin des del seu punt de vista com ha afrontat la qüestió el Centre de Lectura. I que es doni entrada a dues persones que es van vincular d’una manera o altra al Centre de Lectura i que enmig d’aquest batibull ens han deixat: Josep Benet i Jornet i Eulàlia Amorós.

Però, després hem volgut tractar el tema de manera artística, amb la intenció de donar espai a l’expressió d’artistes i escriptors d’aquest racó de món que habitem. Per això hem establert una mena de diàleg unidireccional entre els uns i els altres, que es traspassaven el relleu, en la seva interpretació de tota aquesta nova realitat que ens toca viure.

Aquesta unió aleatòria esdevé símbol d’aquesta humanitat –potser l’única part positiva de tot plegat, sumat al fet de mirar-nos el món amb uns ulls nous, més sostenibles, esperem– que la fera ha despertat, malgrat que cadascú ho acabi interpretant a la seva manera: amb esperança, amb enuig, amb alegria, amb amargor, amb sensibilitat, amb aflicció…   

Diferents expressions altruistes –i cadascú amb un llast més o menys pesat a sobre, com el mateix coronavirus viscut en primera persona o per algú molt proper– que convergeixen en una sola mirada, bastida sobre la reflexió; diferents expressions catàrtiques –per als autors i per a qui se les faci seves– que potser podran fer-nos més passables els dies agres que encara han de vindre i que, amb el temps, esdevindran una bona mostra de què va representar aquesta pluja àcida que ens cau a sobre. Una mà que tots ells han estès al Centre de Lectura per, des d’aquí, estendre-la a tothom. 


*Amb el suport de l’Associació d’Artistes Visuals de les Comarques del Sud (AAVCS)