La Revista del Centre de Lectura a València

 |   |  Twitter

El passat 18 de novembre la Revista del Centre de Lectura dedicada al País Valencià —«Despullant el País Valencià»— va presentar-se a la Societat Coral El Micalet. L’acte estava organitzat pel Centre de Lectura, Decidim —la plataforma pel dret a decidir del País Valencià— i el Diari La Veu. L’acte es va retransmetre en directe a través de Ràdio i Televisió del Poble.

La directora de la revista va compartir taula, primer, amb dos dels responsables del contingut del monogràfic: Moisès Vizcaino, editor del Diari La Veu, i Antoni Infante, excoordinador de Decidim, per tal de valorar i apropar als que el desconeixien el conjunt de textos, una aportació que no només va servir per conèixer què es cou i quines lluites s’esdevenen al País Valencià per part dels que no hi habiten, sinó segurament també per conèixer-se millor els mateixos valencians, en els diferents i diversos articles que abraça, raó per la qual es va considerar que valdria la pena fer-ne la publicació.  

Després, va ser el torn de compartir taula amb Vicent Boscà, periodista i director de la revista Saó, i Manuel Lillo, periodista del Diari La Veu i de la revista El Temps, en una taula rodona sobre l’espai comunicatiu comú del català, moderada per Zahia Guidoum, coordinadora de Decidim. La taula rodona va servir per prendre consciència de la importància de produir i consumir en llengua catalana, així com també de comptar amb ajuts que permetin tirar endavant els projectes i el suport institucional suficient per, per exemple, acabar d’una vegada per totes amb l’absurditat en ple segle xxi de la manca de reciprocitat. Es va concloure, en darrer terme, que cal que utilitzem la llengua tothora i amb tothom per donar-li la categoria que es mereix i que els altres també li confereixin. Claudicant i passant-nos a parlar en castellà, li estem fent un molt flac favor.

Després encara es va poder allargar la tertúlia amb un sopar a la mateixa Societat Coral El Micalet que va comptar amb l’aportació d’avellanes i vermut per part del Centre de Lectura. Tot plegat va servir per establir vincles i construir ponts entre Reus i València; uns contactes que vam poder comprovar que era important establir perquè conèixer-nos no pot fer altra cosa que enfortir-nos i que, per això mateix, esperem que siguin ben fructífers.