Exposició fotogràfica: «Imatges d’ahir i d’avui del Centre de Lectura»

 |   |  Twitter

Quan la Comissió per la Preparació del Centenari de l’Edifici em va proposar de fer l’exposició «Imatges d’ahir i d’avui del Centre de Lectura» vaig dir que m’ho pensaria, però quan em van demanar obtenir unes fotografies, força grans, d’unes postaletes molt petites i sortides de la impremta, vaig pensar que no anava per bon camí.

La col·lecció consta de 12 postaletes del Centre de Lectura de l’any 1934. Un cop enllestides un parell de reunions per comentar i saber com enfocar-ho, em vaig engrescar amb la idea i vaig començar a anar per feina. El temps cal valorar-lo perquè no et jugui una mala passada.

Començo a fer proves escanejant les postaletes i no m’agrada el resultat, tenen molt poca definició i no aconsegueixo treure el moaré. Finalment, faig una prova fotografiant-les i ho veig molt millor. Tot i havent-les de destramar i fer servir un programa especial, aplico aquest procediment.

Confecciono sis postaletes en blanc i negre, amb una mida més petita, i les seves homòlogues en color, així queden en parelles per sales, les de cent anys enrere i les d’avui.

A partir d’aquí, quedem de fer fotografies d’uns lloc concrets i en vaig buscant d’altres entre la resta d’espais del Centre, que poguessin formar part d’aquesta exposició.

La casa sempre m’ha agradat molt vista des d’un objectiu fotogràfic, i se’n poden treure molt bons resultats.   

L’exposició, finalment consta d’un total de 30 fotografies, de les quals 18 tenen una mida de 60 x 40cm, 6 de 30 x 20 cm en blanc i negre, i 6 més d’aquesta mida en color.

En diverses reunions més vàrem fer la tria. Finalment, ja queden clares les fotografies que entraran a l’exposició. Acabo de retocar alguna fotografia i cap al laboratori.

Un dia abans de la inauguració, al matí, anem preparant el muntatge i, de mica en mica, va prenent forma el que serà la treballada exposició «Imatges d’ahir i d’avui del Centre de Lectura».

Heus aquí un exemple del que es va poder veure: